Virtualizált SAP környezet a Hungranánál

ERP Consulting hírek

A Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft. fő profilja a keményítő, szilárd és folyékony édesítőszerek, alkoholok, takarmányok gyártása, melyek a legkülönfélébb iparágakban használhatók. Magyarországon egyetlen gyártóként állítja elő az autósok által is ismert GreenPower E85 üzemanyagot. A vállalat termékpalettáját és méretét tekintve az európai gyártók élmezőnyébe tartozik. A társaság tavaly elért 70Mrd forintos árbevételével felkerült a legnagyobb magyar cégeket tömörítő TOP100-as listár.

„Vállalatunk az elmúlt években dinamikus árbevétel növekedést produkált, melyet természetesen a termelés jelentős fokozásával tudtunk elérni. A fokozott termelés és az ehhez kapcsolódó értékesítési, logisztikai tevékenység még megbízhatóbb, nagy rendelkezésre állású informatikai támogatást igényel. Ezen elvárás szükségessé tette egy katasztrófatűrő architektúra (DR site) kialakítását, beleértve a második gépterem létesítését, felszerelését és mindenekelőtt a megoldás megtervezését.” – nyilatkozta Bartha Lóránt, a Hungrana informatikai vezetője

„A tervezésnél alapelvünk volt a beruházás-védelem mellett a költséghatékonyság, a teljes körű védelem és a modern, jövőbe mutató, de már kitesztelt technológiák használata. Mivel több mint három éve használunk VMwaret IBM Bladeken és több tucat virtuális gépet (VM) üzemeltetünk, továbbra is ezen alapokban gondolkodva kerestük a megoldást, mely a szükséges IBM hardverek beszerzése után a virtuális gépek ütemezett image alapú mentése  lett a Veeam szoftverrel. A teljeskörűségre való törekvés jó apropóul szolgált arra, hogy a már régóta virtualizált teszt és fejlesztői SAP mellett az éles üzemű SAP R/3-at és BI-t is virtualizáljuk, és új alapokon biztosítsuk rájuk a nagy rendelkezésre állást.” – folytatja Bartha Lóránt a beszámolót.

Hir1

A Hungranánál az SAP-hoz kötődő munkák nagy részét az ERP Consulting Zrt. végzi évek óta,  tavaly profilbővítés keretében egy technológiai üzletágat létesítettünk, mely üzletágban sokéves virtualizációs tapasztalattal is rendelkező informatikus mérnökök dolgoznak. Ők a szakma íratlan szabályai szerinti körültekintéssel végezték az éles SAP virtualizációját, tesztelését, támogatták a próbaüzemet majd az éles átállást.

„Nagyon szerencsés választásnak tartjuk ezen feladatokra az ERP Consulting Zrt-t, hiszen a magyar informatikai piacon egyedülállóan tudjuk biztosítani a SAP és a VMware feladatok egyetemleges felelősségvállalását egy kézben, mind a bevezetés idején mind pedig az azt követő támogatási időszakban.” – egészítette ki a projekt beszámolót Vas István a cégünk technológiai üzletágának vezetője.